Общи правила за опаковане на пратки

Всеки трябва да знае как да опакова пратка. За съжаление, практиката показва нещо различно. Неспазването на указанията на куриерските фирми относно опаковането на пратките може да доведе до начисляване на такса за нестандартна пратка, да доведе до нейното повреждане при транспортиране или, в най-лошия случай, да направи доставката невъзможна. Ето защо предоставяме сборник със знания за опаковането, за да се уверите, че вашата пратка ще пристигне безопасно и навреме.

Материали за опаковане

За да се гарантира защитата и запазването на целостта на пратките ви по време на транспортирането и обработката им в складовете на куриерите, препоръчваме да опаковате продуктите си правилно. Чупливите продукти трябва да се опаковат поотделно, като се използва вътрешна защита, например фолио с балончета, въздушни възглавници, подложка от пяна и висококачествени кутии с двойни стени. Препоръчваме ви също така да използвате стикерите за изпращане „Чупливо“ (Fragile) и стрелките „Нагоре“ (Up), за да предупредите персонала как да борави с пратките.

Как да опаковаме пратка – указания на куриерските фирми

Въпреки че общите правила за опаковане на пратките са сходни, всяка куриерска компания има свои собствени правила и насоки за опаковане. Ако вече сте избрали куриерската фирма, с която искате да изпратите пратката си, не забравяйте да прочетете съветите за опаковане на пратките. По-долу ще намерите обобщение на най-популярните статии.

Куриер Speedy – как да опаковаме пратка?

Speedy е популярен превозвач сред партньорите на Ecolet. Най-важната информация за опаковането на пратките за стандартна доставка с DPD е следната:

пратката е с правоъгълна форма

сборът от обиколката на основата (2х дължина + 2х ширина) и височината (1х) не може да надвишава 300 см

най-дългата страна не може да надвишава 175 cm

теглото на пратката с опаковката не може да надвишава 30 kg.