Обявена стойност

Застраховка на пратката

Застраховката на пратка или „Обявена стойност“ е допълнителна услуга, която ви позволява да застраховате пратката си. Услугата се предлага за всички вътрешни и някои международни услуги и се заплаща допълнително.

При подаване на поръчка с декларирана стойност куриерската фирма поема отговорност за стоките до действителната им стойност, при условие че декларираната сума не е по-голяма или по-малка от действителната стойност на стоките.

В случай на рекламация, например за повреда или загуба, куриерската фирма ще изисква документ, доказващ стойността на стоките (касова бележка, фактура и др.). Това означава, че клиентът носи отговорността да докаже действителната стойност на пратката.

Например:

  • В полето „Декларирана стойност“ е въведена сумата 100 BGN, а реалната стойност на стоката (касова бележка, фактура) е 50 BGN тогава превозвачът ще вземе предвид сумата от 50 BGN при разглеждане на рекламацията,
  • в полето „Декларирана стойност“ е въведена сумата 100 BGN, а реалната стойност на стоката (касова бележка, фактура) е 200 BGN, тогава превозвачът ще вземе предвид сумата от 100 BGN при разглеждане на рекламацията.