Как да изпратим вино по куриер

Чудите се дали е възможно и ако да, как да изпратите вино по куриер?

След като са изпълнени няколко прости условия, е възможно и безопасно

Правилата на някои куриерски компании може да забраняват изпращането на алкохол. Означава ли това, че изпращането на вино по куриер е невъзможно? Не е задължително. TNT позволява изпращането на вино.

Правилно опаковане на виното за транспортиране

Дървена кутия

Има причина дървените кутии за вино да станат популярни. Дървената кутия придава дори на обикновеното вино престижа на Bordeaux Chateau. От съображения за сигурност такава кутия обикновено се пълни с дървени стърготини, които ефективно обездвижват бутилката и я предпазват от повреда.

За да сте сигурни, препоръчваме да увиете дървената кутия във фолио с балончета или друг защитен и запълващ материал, преди да я опаковате в кашона за изпращане.

Така опакованата пратка трябва да пристигне при получателя цяла и в безопасност.

За да избегнете връщане на пратката по време на сортирането, предлагаме да напишете в полето “съдържание на пратката”: “подарък” или друг термин, без да вписвате думата вино.

Специална кутия за вино

Предлагат се специални кашони за доставка на една или две бутилки вино.

Винаги не забравяйте да защитите бутилката допълнително със специална пенопластова “подложка” или просто да я увиете плътно с фолио с балончета. Обърнете специално внимание на това, дъното и гърлото на бутилката да бъдат добре защитени.

Ако искате да изпратите повече бутилки вино, използвайте специална картонена кутия, изработена от подсилен картон и снабдена със специални разделители. Когато изпращате вино в такава картонена кутия, не забравяйте да защитите всяка бутилка. Това допълнително ще предпази бутилките при транспортиране.

Как да изпратим вино по куриер в оригиналната картонена опаковка?

Оригиналният кашон (например за 6 вина) обикновено не е предназначен за самостоятелно транспортиране. Такива кашони обикновено пътуват от винарната до търговеца на едро или магазина на палети. Ето защо, ако искате да използвате оригиналната опаковка, предлагаме да добавите индивидуална защита за всяка бутилка и да поставите оригиналната картонена кутия в добре уплътнена, с опаковъчна пяна или друг стабилен пълнеж, по-голяма транспортна картонена кутия.